Pozdrav! Naša web stranica koristi kolačiće za statističke svrhe, za analizu prometa na web stranici, za marketinške analize i za poboljšanje iskustva posjetitelja.

Saznajte više

Prihvaćam Ne prihvaćam

Mahune

 

100 g mahuna - 24 kcal

Mahune sadrže folnu kiselinu, minerale, vlakna, cink, kalij, pro-vitamin A, vitamine C i E.

Jedinstvena vrsta

Štoviše, način pripreme razlikuje se od drugih sorti mahunarki. Mahune se pripremaju cijele za razliku od graha i graška, zrnatih mahunarki od kojih se u prehrani koriste samo sjemenke.

Zračite ljepotom

Mahune sadrže znatne količine vitamina C, pro-vitamina A, vitamine B skupine, vitamin E, folnu kiselinu, minerale i dijetalna vlakna. Vitamini C, A i E te cink sadržan u mahunama efikasno se bore protiv slobodnih radikala i daju koži zdravlje i mladolik izgled.

Zdravlje za srce

Kombinacija vlakana, folne kiseline, magnezija i kalija u mahunama umanjuju rizik od srčanog udara.

Mlade i ukusne mahune

U počecima su se u prehrani koristile isključivo sjemenke mahuna. Uživati u mladim plodovima mahuna prvi su počeli Talijani u 17. stoljeću. Ubirali su samo mlade plodove, nadzirući vrt svaka 24 sata kako mahune ne bi previše dozrjele. S vremenom su vrtlari razvili novu sortu s ukusnim sjemenkama, nazvanu francuski grah.

Mahuna od maslaca

Žute mahune u Francuskoj su nazvane mahunama od maslaca, vjerojatno zbog svoje boje i činjenice da se tope u ustima. Žute i zelene mahune uzgajaju se zbog svojih jestivih mladih plodova i čine važni element dijetalne prehrane. Nisu toliko bogate proteinima poput ostalih sorti mahunarki, ali zato sadrže veće količine vitamina. Zbog količine vlakana koje sadrže niskokalorične su i lako probavljive. Ukoliko mahune uvrstimo u svoj dnevni jelovnik, možemo očekivati da će naša figura postati slična njima.Recepti s ovim povrćem

Ravioli od sira s povrćem

Ravioli od sira s povrćem

Savršeno jelo za ljubitelje vegetarijanske kuhinje.

2 osobe 15-30 minuta Jednostavno

Proizvodi s ovim povrćem

Mješavina povrća za kremastu juhu 4 Green Mix

Mješavina povrća za kremastu juhu 4 Green Mix

750 G
Mješavina povrća Spring Mix

Mješavina povrća Spring Mix

400 G
Rimska mješavina prženog povrća u umaku

Rimska mješavina prženog povrća u umaku

700 G
Mješavina povrća s krumpirom Country Stir-Fry

Mješavina povrća s krumpirom Country Stir-Fry

400 G