1. >Od 1853
  2. >Povrće bez ostataka pesticida

Što je to pesticid?

Riječ "pesticid" je generički pojam koji uključuje kemijske tvari namijenjene borbi protiv živih organizama koji su štetni za usjeve.

Koriste se u poljoprivredi za zaštitu biljaka od štetnih insekata ili bolesti te za suzbijanje korova.

Što znači "bez ostataka pesticida"?

To znači da aktivne tvari kemijskih pesticida nisu kvantificirane. Analizirani od strane akreditiranog neovisnog laboratorija, proizvodi moraju pokazivati ​​koncentraciju ostataka pesticida ispod mjerljivih granica metodama analize, tj. 0,01 mg/kg.

Ukupno, tražimo popis molekula definiranih za svako povrće, pazeći da obuhvatimo sve molekule koje će vjerojatno završiti u ostatku.

Više od 300 različitih molekula pomno se ispituje za salate spremne za upotrebu i više od 500 molekula za konzervirani kukuruz.

Što ovo mijenja?

Što se tiče okusa, ništa: pronaći ćete sve uobičajene okuse vaše salate i vašeg Bonduelle kukuruza!

Okus ovisi o čimbenicima kao što su sorta, znanje i iskustvo uzgajivača, zemlja, branje u zrelosti, uvjeti skladištenja, pakiranje.

Bonduelle je oduvijek činio sve kako bi potrošaču ponudio povrće koje ima aromu i to se nije promijenilo za ovaj novi asortiman!

Kako Bonduelle proizvodi salatu gotovu za upotrebu i konzervirani kukuruz bez ostataka pesticida?

Već dugi niz godina surađujemo s predanim poljoprivrednicima i partnerima: jamstvo kvalitete i sljedivosti!

 S tim proizvođačima imamo povijesne i vrlo tijesne odnose. Bonduelle timovi poljoprivrednih tehničara raspoređeni su u proizvodna područja i pružaju im svakodnevnu podršku.

Uspjeh ovih novih asortimana gotovih salata i konzerviranog kukuruza bez ostatka rezultat je visokih standarda koje su proizvođači postavili s Bonduelleom za upravljanje usjevima (izbor parcela, sorti, metode pripreme tla, sadnja, praćenje plantaža , alternativne metode uzgoja; analize).

Biramo najsnažnije sorte salate i kukuruza, najprilagođenije sezoni i zemljištu.

Prilagođavamo naše metode uzgoja i tretmane:

Poljoprivredne prakse su se razvile s, na primjer, prirodnim tehnikama uzgoja usjeva za borbu protiv korova, bolesti i štetnih insekata (mreže protiv insekata, mehaničko uklanjanje korova, biokontrola, biostimulansi, zamke za kukce, biljni pokrivač itd.), ali i manje guste sjetve, korištenje otpornih sorti.

Naš poljoprivredni model, temeljen na rigoroznom praćenju usjeva i svakodnevnoj prisutnosti naših tehničara na parcelama uz naše poljoprivredne partnere, omogućuje nam donošenje odluka o tretiranju usjeva na temelju promatranja i činjeničnih zaključaka i korištenje kemijskih aktivnih tvari samo kada su strogo potrebno. Što se tiče proizvodnje povrća.

 Provodimo provjere neovisnih laboratorija na 100% naših parcela kako bismo osigurali usklađenost s ograničenjem količine.