Pozdrav! Naša web stranica koristi kolačiće za statističke svrhe, za analizu prometa na web stranici, za marketinške analize i za poboljšanje iskustva posjetitelja.

Saznajte više

Cikla

Jednostavno prepoznatljiva među svim povrćem sa živom crvenom bojom i tako prepoznatljivom teksturom, cikla je zvijezda naših salata! Odvažite se  dati joj drugu svrhu: u juhi ili tortillama, nadopunjuje svaku vrstu hrane prema vašim željama za povrćem! Svježa i ukusna, cikla se savršeno slaže s kukuruzom i salatom. Otkrijte naše ukusne recepte sa ciklom i iznenadite se Bonduelleom!

JESTE LI ZNALI ...

Crvena boja cikle je rezultat specifičnog pigmenata, betanina, koji se djelomično uklanja mokraćnim traktom. Stoga nemojte paničariti ako vam urin iznenada dobije boju: to je jednostavno zato što ste veliki potrošači cikle!

Kao i njen rođak, repa, cikla dolazi od vrste repe, spontane vrste sa Atlantske i Mediteranske obale.

Uzgoj repe rezultirao je dvjema biljkama, jednom s bujnim lišćem i s diskretnim korijenom (repa), a drugom sa skromnim listovima, ali s velikodušnim korijenom (cikla).

KAKO KUHATI OVO POVRĆE?

Vrlo osvježavajuće ljeti u carpacciu ili u hladnoj juhi,  skuhana poput mrkve s lješnjakovim uljem ili pečena, izrezana na male komadiće u lijepoj salati s orasima.

Njezin slatki okus savršeno se kombinira s mangom i narančom za smoothie bogate vitaminima, a njezina veličanstvena boja preobražava čak i najbanalnije piree u šareni i ukusan festival!           Ecommerce Modal Title
Ecommerce Modal Description