Pozdrav! Naša web stranica koristi kolačiće za statističke svrhe, za analizu prometa na web stranici, za marketinške analize i za poboljšanje iskustva posjetitelja.

Saznajte više

Celer

Uzgaja se zbog mesnatoga vretenastog korijena i stabljike s aromatičnim, hrskavim lišćem.

100 g celera – 18 kcal

Sadržava velik broj mineralnih elemenata poput kalija, cinka, kalcija, fosfora, magnezija, vitamina C, E i onih iz skupine vitamina B te provitamin A.

Pomaže pri snižavanju krvnog tlaka

U kineskoj medicini celer se upotrebljavao kao lijek protiv visokoga krvnog tlaka. Istraživanja su pokazala da sadržava spojeve koji stabiliziraju krvni tlak.

Osnažuje imunitet

Sadržava vitamin C koji pomaže imunološkom sustavu u obrani od upala ili bolesti.

Pročišćava organizam

Sirovi celer krase iznimna ljekovita svojstva. Ublažava bolesti želuca, reumu, probleme s prekomjernom težinom ili mjehurom. Sirova salata ili sok od celera idealni su za čišćenje organizma od nakupljenih toksina.

Prirodni afrodizijak

Celer su u antičkim vremenima smatrali afrodizijakom. Stoga bismo gospodi preporučili ukusno jelo s tom namirnicom, a damama krunu od celerova lišća (u stilu starih Rimljana). Isprobajte i obloge od celerova soka za modrice i ogrebotine, koji blagotvorno djeluju i na reumu.

Od ljekarne do kuhinje

Celer se razvio od samonikle sorte koja raste u Europi i Aziji na vlažnom tlu s većom koncentracijom soli. U početku se upotrebljavao kao ljekovita biljka i za ukrašavanje. U kulinarstvu je postao popularan tek u 17. stoljeću. U Ameriku je stigao početkom devetnaestog stoljeća. Danas se uzgaja na dva načina, s obzirom na to hoće li se upotrebljavati njegovo lišće ili korijen.Proizvodi s ovim povrćem
Žitarice sa zelenim mahunama I ječmom
Žitarice sa zelenim mahunama I ječmom
400.00 G
Žitarice s bučom I heljdom
Žitarice s bučom I heljdom
400.00 G
Ecommerce Modal Title
Ecommerce Modal Description