Prehrana povrćem – da, ali oprezno

Lijepo

Razmišljate li o promjeni načina prehrane? Prehrana povrćem je izuzetno zdrava, ali promjeni prehrambenih navika treba pristupati savjesno i oprezno.

Prehrana povrćem - da, ali oprezno

Prehrana povrćem

Ono čega se prilikom promjene načina prehrane plaše mnogi ljudi jest to da će morati zaboraviti na svoja omiljena jela koja nisu baš tako zdrava. Zapravo, prijelaz s jednog na drugi način prehrane ne znači da morate promijeniti svoj dnevni jelovnik preko noći. Čak štoviše, iznenadni prijelaz s jednog režima prehrane na drugi može uzrokovati i ozbiljne zdravstvene probleme.
Prilično se mnogo govori o tome kako je prehrana bogata voćem i povrćem izuzetno zdrava i zbog toga najpoželjnija zamjena za prehranu bogatu mesnim namirnicama. Sigurno da često ona to doista i jest, ali ako se želite dobro osjećati i izgledati zdravo tijekom perioda prijelaza, postoje neke smjernice koje je potrebno upamtiti i slijediti.

Omiljeno jelo

Najvažnije pravilo jest da ne smijete iz prehrane odmah izbaciti svoja omiljena jela, nego radije počnite postupno dodavati zdravije namirnice u svoj dnevni jelovnik. Na primjer, možete kupiti sokovnik i popiti koju čašu soka od svježeg voća i povrća svaki dan. Zatim dodajte više salate svom ručku i večeri. Držite se ovih strategija nekoliko tjedana i nastojte pratiti svoje tjelesno stanje. Ako je potrebno, konzultirajte se i sa svojim liječnikom.
Prije nego što ste prikupili sve informacije o ovakvom načinu prehrane i uvjerili se da je s Vašim tijelom sve u redu, ne biste smjeli ići na sljedeću razinu u procesu prelaska na prehranu bogatu povrćem.
, , , , , , , ,