Lako je izgledati lijepo – dobrobiti sporta

Lijepo

Provjerite koji sport Vam najviše odgovara kako biste postigli željene rezultate. Uza sve dobrobiti sporta biti u formi i izgledati lijepo nije teško.

Sport, Advantages, Excersizes
 

Dobrobiti i prednosti sporta

Svi mi želimo izgledati što bolje u očima drugih i u tome nema ništa loše. Dolaskom ljeta ta se želja uvećava i pitanje kako je ostvariti postaje sve aktualnije – a prava je istina da niti jedna dijeta neće biti učinkovita bez istovremenog bavljenja sportom. Dobrobiti sporta su mnoge – treniranje našem tijelu daje energiju i mišićni tonus te ubrzava metabolizam organizma. Redovitim vježbanjem postići ćemo optimalne rezultate koji će nas ispuniti samopouzdanjem, a tjelesna aktivnost pomoći će nam da se osjećamo odlično.
 

Za one koji žele izgubiti nekoliko suvišnih kilograma i pripremiti se za nadolazeće ljeto, preporučamo kardio vježbe – one imaju mnogo prednosti jer sagorijevaju suvišne kalorije dok se broj otkucaja srca povećava na dva ili tri puta veću frekvenciju od normalne.

Dok izvodimo kardio vježbe, trošimo oko 800 kalorija na sat, što je preporučena duljina takvog treninga. Ovakve vježbe, primjerice trčanje, mogu se izvoditi u prirodi gdje dobivamo dodatnu svježinu i oslobađamo se nakupljenog stresa. Osim toga, postoje razni video programi koji sadrže cjelovite vježbe – zagrijavanje, ples, serije udaraca i jogu. U svakom slučaju, upamtite da je navika bavljenja sportom siguran put do odličnog izgleda!

, , ,