Hrana dobra za zdravlje i ljepotu

Lijepo

Većina nas sanja o dobrom izgledu i zdravlju bez reguliranja prehrane. Taj san je neostvariv, ali zato nam je hrana za zdravlje i ljepotu pravi dar prirode - a osim što je zdrava, izuzetno je dobrog okusa.

 

Korabica

Zdravlje – Korabica je veoma bogata vitaminom K koji ima antihemoralgični učinak. Zbog toga sprječava krvarenje desni što posljedično smanjuje rizik od paradontoze. 

Ljepota – Osim toga, korabica je bogata i kalijem, koji je odgovoran za raspodjelu vode u tijelu. Pravilna količina vode u organizmu određuje čvrstinu kože i tijela općenito, što se povezuje sa zdravim izgledom.

Peršin

Zdravlje - Peršin je važan izvor željeza. Bez ovog minerala koji je od životne važnosti, mogli bismo se neprestano osjećati umorno. Deficit željeza u organizmu vodi do opće slabosti, manjka apetita, razdražljivosti i glavobolja. 

Ljepota - Svježi listovi peršina sadrže gotovo cijeli set vitamina koji su neophodni za tijelo. Ako ga jedemo svježeg, sprječavamo nastanak celulita.

 

Jagode

Zdravlje - Jagode spadaju u skupinu namirnica koje imaju detoksikacijski učinak na organizam. Osim što snižavaju razinu kolesterola u krvi, također imaju povoljan učinak na funkcije srca. Osim toga, dio su male skupine voća koja sprječava formiranje raka.

Ljepota - Siromašne su kalorijama i možemo ih jesti u gotovo neograničenim količinama. Također, jagode sadržavaju mnogo vitamina C, kao i željeza i kalija, što ih čini odličnim dijetetskim proizvodom.

 

Kruh od cjelovitog zrna

Zdravlje - Takav kruh sadrži gotovo sve vitamine B skupine. Toj skupini vitamina možemo zahvaliti ispravno funkcioniranje živčanog i mišićnog sustava te pravilnu probavu i brzi metabolizam. Osim toga, cjelovite su žitarice bogate vlaknima koja nas štite od kardiovaskularnih bolesti i tumora probavnog trakta. 

Ljepota - Vlakna ubrzavaju probavu što nam pomaže održati vitku liniju. Kriška kruha od cjelovitog zrna daje nam osjećaj sitosti nekoliko sati što je veoma važno ako pokušavamo regulirati prehranu i izgubiti višak kilograma.

 
 
 

Losos

Zdravlje - Ova plemenita riba je odličan izvor brzo apsorbirajućih proteina ali i značajne količine vitamina D. Zahvaljujući prisutnosti tog vitamina, količina kalcija uskladištena u našim kostima i zubima se povećava i zbog toga oni postaju snažniji i zdraviji.
Ljepota - Snažne kosti znače snažna leđa i pravilno držanje. Zdravi zubi znače predivan osmijeh.

, , , , , , , ,