Saznajte više o zdravoj prehrani

Zdravo

Dobra prehrana opskrbljuje naše tijelo svim hranjivim tvarima koje mu omogućuju da funkcionira ispravno, da održava zdravu i vitku figuru, i da istovremeno ne osjećamo glad.

Testirajte svoje znanje kratkim upitnikom:
Koliko porcija povrća nam je potrebno svakoga dana?


U današnje vrijeme, kada jedemo u žurbi, postalo je pravilo hraniti se bez razmišljanja i samo kako bi brzo utažili glad, a zapravo bismo se trebali posebno brinuti o našem zdravlju i svjesno se hraniti visoko kvalitetnim, zdravim proizvodima. Kada počnemo razmišljati o tome što jedemo, ne samo da možemo ostati zdravi i održati naše tijelo u dobroj formi, već možemo steći i puno korisnog znanja te crpiti ono najbolje iz života.

introduction-01

Najčešći je problem to što mnogi ljudi ne znaju kako početi i kako ustrajati u zdravoj prehrani. Postoje mnoge mogućnosti, a sve imaju isti početak: najbolji način za početi s ispravnom prehranom je upoznavanje osnova i sticanje znanja o tome što, kada i koliko jesti kako bismo bili zdravi.

Prvi i osnovni korak je upoznavanje s dijetama koje su vrlo korisne, a složene su i opisane od strane nutricionista. Bogate su ugljikohidratima koji se nalaze u povrću, voću i tamnome kruhu. Sastavni dijelovi ovog tipa dijete imaju nizak udio kalorija i sadrže mnogo nutritivnih vrijednosti.

introduction-02

Drugi osnovni korak do zdrave prehrane je mijenjanje naših loših prehrambenih navika. Ako smo spremni na promjene i dosljedni u svojim odlukama, postizanje prehrambenog uspjeha bit će vrlo lako. Ako nismo – dobri savjeti nutricionista mogli bi biti vrlo korisni za nas.

Pročitajte više i odaberite najbolji način kako biste se hranili zdravo.Mlijeko, sirevi i jogurt su važni za ________?

, , , , , , , , , , , ,