• nutrients

Najpoznatiji oblici makarona

Ukusno

Makaroni su proizvedeni u raznim oblicima i veličinama. Najtanja tjestenina obično se jede u juhama, dugim vrpcama i trakama s umacima, a cijevčice i pomodni oblici se koriste za pripremu casserolea i salata od tjestenine. Neki oblici tjestenine su tako veliki da su odlični za punjenje i pečenje, a ostali, poput raviola su odmah proizvedeni sa punjenjem.

Rasprostranjenost vrsta makarona doslovno je poplavilo trgovine diljem svijeta. Predstavljamo kratak opis makarona, među kojima svaki ljubitelj može pronaći nešto za sebe.

Špageti su nesumnjivo najčešći tip tjestenine u svijetu. Ovaj dugačak i krhki makaron često se koristi za glavna jela. Ima odličan okus s raznim vrstama rajčice i umaka od mesa.

Farfalle na talijanskom znače leptiri, a takav oblik ima i ova vrsta tjestenine. Savršeno se uklapa sa svim vrstama umaka i svjetle salate, a u isto vrijeme izgleda vrlo atraktivno na tanjuru.

Calamari (lignje) dobio je ime zbog upadljivog oblika vrlo sličnog i poznatog za nas, ukusnim plodovima mora. Često se poslužuje uz povrće, umake i ribe.

Lazanje su vrste tjestenine s mnogo većim od bilo koje druge. To je ravan, pravokutni komad valjanog tijesta. U pravilu, možemo poslužiti nekoliko režnjeva, kuhanih i sa punjenjem poput mesa ili povrća.

Kaneloni imaju gustu, šuplju cijev koja ima promjer 1,5 do 2cm. Okusa savršeno ispunjenog sirom, špinatom ili mesom, pečeno u pećnici s umakom od rajčice.

Penne je još jedan vrlo poznati makaron u svijetu. Na talijanskom, Penne znači olovka. Često se opisuje kao ‘koso rezana cijev’. Penne je najčešći makaron u složencima i salatama.

Najpoznatiji oblici makarona

Pronađite svoj omiljeni oblik makarona

Pronađite još više ukusnih recepata na:

Lazanje

, , , , , ,