• nutrients

Kako pripremiti savršene makarone?

Ukusno

Makaroni su savršen odabir za one koji vole talijansku kuhinju. Makaroni često izgube strukturu i time i elastičnost zbog visoke količine škroba. Upravo zbog toga, jelo izgubi svoju aromu i privlačnost. Pravilno skuhani makaroni obogate okus svakoga jela.

Kuhanje makarona je veoma jednostavno ako se pridržavate nekoliko pravila. Ispod ćete pronaći uputstva kako svoje makarone ispravno pripremiti po originalnoj recepturi talijana.

1.   Nisu sve tjestenine iste.

Kvaliteta makarona ovisi o kvaliteti sastojaka. Kuhanje je jednostavan test koje vam možete reći ako su makaroni dobre kvalitete. Ako je voda poslije kuhanja tjestenine transparentna, a makaroni imaju lijepu zlatnu boju, onda znamo da imamo tjesteninu dobre kvalitete.

2.   Voda, voda, voda.

Većina ljudi koristi premali lonac ili premalo vode za kuhanje tjestenine. Osnovni princip je jedna litra vode na 100g tjestenine.

3.   Sol

Soljenje vode podiže okus tjestenine. Dodajte sol čim voda dosegne razinu ključanja, netom prije nego što tjesteninu stavite u vodu. Najbolji omjer je 7 grama soli na 1L vode.

4.   Ne miješajte ulje i vodu.

Tjestenina visoke kvalitete ne treba ulje. Pokrit će samo jedan mali sloj makarona. To će rezultirati time da će se umak slievati sa tjestenine.

5.   Ne ispirite kuhanu tjesteninu pod hladnom vodom.

Ne ispirite kuhanu tjesteninu pod hladnom vodom. Ispiranje miče tanak sloj škroba s makarona, koji omogućuje savršeno prianjanje umaka na tjesteninu.

Kako pripremiti savršene makarone?

Nekoliko korisnih savjeta kako skuhati savršenu tjesteninu.

Pronađite još ukusnih recepata na:

Sicilijanski špageti – talijanska tjestenina s tunom

, , , ,