• nutrients

Vitamin B za smirenje živaca i ojačanje metabolizma

Zdravo

Grupa B vitamina reducira stres, regulira metabolizam, daje vam energiju i brine o koži. S obzirom da naše tijelo ne može pohraniti vitamin B, trebali bismo mu ga pružiti na redovitoj bazi.

Vitamini B su veoma važni za tijelo. Oni su dio enzima ili ih aktiviraju. Iz ovog razloga, imaju utjecaj na stanični metabolizam i bazu svih procesa koji se odvijaju u organizmu. Grupa B vitamina su primarno odgovorni za pravilno funkcioniranje živčanog sustava, i posljedično – za mentalno zdravlje. Nedostatak B grupe vitamina može uzrokovati ozbiljne posljedice. Njihovo odsustvo može dovesti do promjena u krvnim žilama, uzrokovati nepravilnosti živčanog sustava i nepravilnosti razine kolesterola u krvi.

Vitamini iz B grupe se nalaze uglavnom u ječmu i grizu heljde, mesnim iznutricama, tamnom kruhu, bademima, jajima, cvjetači, kupusu, luku, češnjaku, prokulicama, brokuli, špinatu, grahu i grašku. Treba zapamtiti da je potreba za ovim vitaminima povećana kada jedemo slatkiše i ostale suvišne ugljikohidrate. Alkohol, kava i crni čaj učinkovito uništavaju vitamin B.

Green_Vitamines--vitamin-B-HR

Poboljšajte svoje raspoloženje jedenjem proizvoda bogatim Vitaminom B

Saznajte više o svome zdravlju na:

Povrće i zdravlje – vitamini na Vašem stolu
Zelena dijeta je zdrava dijeta
Žuto povrće je najbolji lijek za vaše oči i kožu

, , , ,