Prehrana bogata vlaknima za mršavljenje

Lijepo

Naš organizam nije u mogućnosti probaviti vlakna - ona su stoga neprocjenjivo oružje u borbi protiv pretjerane tjelesne težine.

Detoksikacija i mršavljenje

Istraživanja pokazuju kako vlakna imaju važnu ulogu u našoj prehrani. Prehrana bogata vlaknima koju Vam donosimo sadrži male količine masnoća. Potrebno je unositi u organizam najmanje 30 grama vlakana svaki dan. Ukoliko se želite riješiti viška kilograma, ova je dijeta baš za Vas.

body can not digest fiber rich foods

Korisni savjeti

Dnevni unos vlakana trebao bi iznositi 30 grama. Količina kalorija koja se ovom dijetom unosi je 1000-1250 za žene i oko 1500 za muškarce. Osnovni izvor vlakana trebala bi biti: integralna tjestenina, raženi kruh, grah, pečeni krumpir, leća, kukuruz, salata te svježe i suho voće.

 high fiber foods is  invaluable weapon in the fight against overweight.

Niskokalorično

Brokula, paprike, šparoge, rajčice, krastavci, karfiol, zelena salata – nabrojen je samo dio povrća bogatog vlaknima koje je pri tom i niskokalorično.
Bezbrojni su obroci koji se mogu pripremiti, a da su bogati vlaknima: sendviči, juhe, jela od krumpira, salate, jela od “brašna” dobivenog mljevenjem raznih namirnica, deserti, vegetarijanska hrana. Tjedni gubitak težine iznosit će oko 1,4 kg. Kako bi svoju novu težinu odražali, trebate neke principe zadržati kao pravilo tijekom cijelog života: prebaciti se na integralne proizvode te konzumirati velike količine voća.

Jelovnik

Svaki dan konzumirajte iduću mješavinu bogatu vlaknima: pahuljice od raznih žitarica, orašaste plodove i suho voće. Tako ćete u organizam unijeti 200 kcal i 15 g vlakana.

Doručak
½ porcije gore navedene mješavine vlaknastih proizvoda
140 g obranog mlijeka
Ručak
300 g juhe od leće iz konzerve
2 šnite fitness kruha bogatog vlaknima, tanko premazanog namazom od ekstrakta kvasca
1 naranča
Međuobrok
Omlet sa salatom grbašticom i svježim začinskim biljem.
115 g svježeg ili zamrznutog graška
220 g bresaka u sirupu od malo šećera kao desert
Večera
Ostatak mješavine bogate vlaknima
140 g mlijeka
Jabuka ili kruška

, , , ,