Svaki obrok treba zdravi prilog od povrća

Moderno / U trendu

Zdrava prehrana uključuje povrće u svakom obroku - ovdje nudimo odlične recepte za vegetarijanska jela koja uz meso mogu biti zdravi prilog od povrća.

Prilog od povrća

Velika svjetska kuhinja nudi veliku raznolikost recepata za priloge ili glavna jela od povrća. Mnogo ljudi često dodaje vegetarijanska jela tradicionalnim, osobito mesnim jelima. Prilozi pripremljeni od svježeg povrća izvrsno su osvježenje i za najtoplije dane, a istovremeno zadovoljavaju potrebu organizma za vitaminima i mineralima.

Osobito dobro za zdravlje i ne manje ukusno je povrće iz vrta – luk, češnjak, kupus i rajčice. Međutim, vegetarijanski prilozi mogu uključivati i namirnice poput graška, tikvica, mrkve, kopra, peršina ili poriluka – ovisno o sezoni uzgoja.

Čak i pire krumpir može biti odličan vegetarijanski prilog, osobito ako je serviran s nešto masnijim mesom. U ovakvoj kombinaciji krumpir prelijte sa pesto umakom i sjeckanim ili topljenim sirom.

Za prženo meso najbolji je prilog od zelene salate i rajčice, dok je kuhana riža s pirjanom mrkvom veoma ukusna uz pohano meso.

Iskoristite naše savjete i recepte kako biste iznenadili obitelj ili goste izvrsnim zdravim ručkom ili večerom. Dobar tek!

, ,