Vegetarijanska prehrana za mišiće

Lijepo

Malo je onih koji su zamijetili da su mnogi pojedinci čije je tijelo čvrsto formirano zapravo vegetarijanci. Ta činjenica otklanja tradicionalni mit da je meso jedini izvor proteina. Ipak, pročitajte cijeli tekst kako ne bi isključivanjem mesa iz svoje prehrane naštetili svome zdravlju.

Prehrana za mišiće

Sigurno ste čuli izjavu kako se jedino konzumacijom većih količina mesa mogu izgraditi mišići. No, neki se pitaju kako može biti zdrava naša potražnja za nečijim mesom.

Sveprisutno je krivo uvjerenje kako je nemoguće kao vegeterijanac uspjeti izgraditi mišiće. Istina je da su proteini ti koji izgrađuju naše mišiće, ali i izvan mesa i mesnih proizvoda postoji mnoštvo izvora proteina.

Vegetarijanska prehrana označava više toga. Ukoliko prihvaćate konzumaciju jaja te sira i drugih mliječnih proizvoda, pri čijoj proizvodnji ne dolazi do direktnog ubijanja životinja, iz te hrane dolazit će Vam proteini. Ako ste, pak, toliko osjetljiva srca da ne možete podnijeti pomisao na malena bića koja se drže negdje zatočena, za Vas postoje drugi načini kao što su zrna soje i proteinski pripravci. Treba biti spreman na to da nije jednostavno dobiti odgovarajuće proteine ukoliko se ne jede meso. Stoga prije no što izbacite meso, konzultrajte se sa svojim liječnikom. Isto učinite i prije konzumacije bilo kakvih proteinskih napitaka.

Dobri izvori proteina su također bademi i orasi, koje možete grickati ili, pak, od njih napraviti namaz!

, , , , , ,