Putovanja – inspiracija kroz svjetske kuhinje

Moderno / U trendu

Naučite kako najbolje iskoristiti putovanja koja poduzimate diljem svijeta. Vratite se kući s novim iskustvima i kulinarskom inspiracijom zahvaljujući kojima ćete obogatiti svoju dnevnu prehrambenu rutinu.

Kulinarska inspiracija

Putovanja mogu ne samo obogatiti Vaše znanje o drugim kulturama i o Vašoj zemlji, već također i dnevnu prehranu. Diljem svijeta u mogućnosti ste pronaći beskrajnu raznolikost kada je o prehrani riječ. Ponešto od toga sigurno će odgovarati Vašem kulinarskom ukusu.
Ukoliko se upustite u pothvat odlaska iz vlastite kulture kako bi upoznali nove okuse te eksperimentirali i uzburkali svoju kulinarsku inspiraciju, na iduće stvari biste trebali svratiti posebnu pozornost.

Začini – mogu izmijeniti okus bilo kojeg jela sve do neprepoznatljivosti.

  • Neke svjetske kuhinje usavršile su upotrebu začina sve do razine umjetnosti.
  • Ukoliko Vam se čini kako Europljani i stanovnici Sjeverne Amerike nevoljko i bez “gušta” koriste začine, okrenite se jugoistočnoj Aziji i Bliskom Istoku u potrazi za novim otkrićima i spoznajama.

Meso – kao Vaš primarni izvor proteina,

  • meso bi trebalo biti ukusno i raznoliko.
  • Tradicionalne kulture na Bliskom Istoku te Aboridžani u Australiji dva su prijedloga za Vašu potragu.
  • Ukoliko želite dobiti širi uvid u tradicionalni način pripreme hrane, razmislite o posjetu Središnjoj i Istočnoj Europi gdje ćete cijeniti njihovu tradiciju pripreme mesa staru stoljećima.
 

Povrće – odviše često uzimamo ga “zdravo za gotovo”

  • i nekako ne mislimo na njega kad želimo proširiti svoje kulinarske horizonte, no pokušajte ipak malo uključiti novo povrće u svoju prehranu.
  • Leća, slanutak, patlidžani i tikvice – uz mnogo drugo povrće, izuzetno su zdravi i ukusni za konzumirati, a nažalost su jako malo zastupljeni u kulinarskoj tradiciji Zapada.
  • Južni Kavkaz, Kina i Bliski Istok promijenit će Vaš pogled na povrće i drugo zelenje.

Kao što možete vidjeti, već samo promatranjem i kušanjem hrane diljem svijeta možete dosta toga naučiti – te otvoriti škrinje blaga kulinarske inspiracije i ideja za kuhanje, pa ih ponijeti sa sobom natrag kući.

, ,