• cooking

Zanimljive činjenice o povrću

Ukusno

Ovdje možete pročitati neke doista zanimljive i ne tako popularne činjenice o povrću koje nam mogu pomoći konzumirati ga ispravno i učiniti da ga volimo još i više.

Vegetables – interesting facts

Zanimljivosti

Svi smo upoznati sa blagotvornim svojstvima povrća, kako je ono dobro za naše zdravlje i kako nam pomaže da narastemo veliki i zdravi. Međutim, postoje neke vrlo zanimljive činjenice o povrću koje su manje poznate. Krumpir se prvi put pojavio u Europi tijekom 1586. te se kasnije proširio u Sjevernoj Americi. Krumpir većinu svojih hranjivih tvari ima odmah ispod kore.
Rajčice su zapravo voće. One su zakonom klasificirane kao povrće od strane Vrhovnog suda SAD-a tijekom 1893. Postoji oko 5.000 vrsta rajčice i one su drugo najčešće konzumirano povrće u SAD-u, odmah iza krumpira.

Bamija nije povrće. Klasificirana je kao voće zbog svojih sjemenki. Ako tome pridodamo činjenicu da je lubenica povrće iz iste obitelji kao što su bundeva i krastavci, slika o voću i povrću može postati pomalo mutna.
Bez obzira bile voće ili povrće, ove divne biljke mogu nam pomoći imati dobro uravnoteženu prehranu i zdraviji stil života.

 

, , , , , ,