• corpo

Povijest

Fascinantna povijest grupe koja je nastala na sjeveru Francuske, te sada bilježi prisutnost u više od 80 zemalja diljem svijeta.

The rapid development of processed vegetable started in 1926 by Bonduelle

1853. godine, Louis Bonduelle ušao je u posao u prehrambenoj industriji. Dolaskom novih generacija razvijaju se I početne djelatnosti tvrtke kao što su destilacija, prerada šećera I proizvodnja kvasca

1926. godina označava početak obrade povrća I to prvim urodom graška. Brzi rast nove aktivnosti bit će okrunjen 1957. godine, velikim I popularnim uspjehom: mješavinom graška I mrkve.

Inovativni duh nikada nije napustio tvrtku što je dovelo do razvoja tehnologije zamrzavanja povrća 1968. godine, a zatim krajem 1990. godine razvija se tehnologija pakiranja svježeg povrća (salate u vrećicama I salate  za catering).

U isto vrijeme, Bonduelle se od 1960-ih godina bavi internacionalnim proširivanjem svojih aktivnosti, izvan Francuske i u prekomorskim zemljama. Marka Bonduelle  trenutno je prisutna u više od 100 zemalja diljem svijeta.

1998. godine, grupacija Bonduelle pridružila se sekundarnom tržištu pariške burze potvrđujući se kao grupacija s internacionalnim djelokrugom, prisutna u svim tehnologijama prerade povrća te prepoznata od strane potrošača po vlastitoj kreativnosti i visokoj kvaliteti proizvoda.

Bonduelle grupacija proslavila je svoju 150. godišnjicu u prehrambenoj industriji 2003., te 60. godišnjicu marke 2007. godine.

Za više informacija, posjetite našu korporativnu web-stranicu http://www.bonduelle.com/

, ,